Pravilnik kupovine

VIDEO TUTORIJAL

KAKO ISPUNITI NARUDŽBU?

Uz naručene artikle RM Company d.o.o. će Vam dostaviti fiskalni račun neovisno da li je narudžba kreirana od fizičkog ili pravnog lica.

KATEGORIZACIJA

POŠILJKA I DOSTAVA

HTZ.BA - Troškovi dostave na kućnu adresu
Standardni paket podrazumijeva da ima težinu do 60 kg i dimenzije do 100x60x60 cm,

Standardna paleta je paleta koja ima težinu do 600 kg i u dimenzijama je Euro palete, odnosno 120x80x175 cm.

Paket koji prelazi dimenzije 100x60x60cm obračunava se dodatnih 11,70 KM na pošiljku i takav paket se naziva „vangabaritan paket“

Paleta koja prelazi dimenzije Euro palete 120x80x175cm obračunava se dodatnih 23,40 KM na pošiljku i takva paleta se naziva „vangabaritana paleta“

Paket koji prelazi težinu 60 kg obračunava se dodatnih 11,70 KM na pošiljku i takav paket se naziva „Paket+”

Paleta koja prelazi težinu 600 kg obračunava se dodatnih 23,40 KM na pošiljku i takva paleta se naziva „Paleta +“

  1. U online trgovini HTZ.BA odabirete proizvod, boju i veličinu te ga klikom na dugme dodajete u svoju korpu.
  2. Klikom na korpu ili ikonu vašeg profila u online trgovini, bit ćete preusmjereni na stranicu s pregledom narudžbe. Tamo možete promijeniti količinu, izbrisati proizvod ili ako želite možete dodati novi povratkom na željenu rubriku.
  3. Kada završite s odabirom proizvoda, prilikom pregledavanja korisničke korpe pritisnite dugme za sljedeći korak i odaberite način dostave i plaćanja te ispunite sva obavezna polja.
  4. Nakon unosa svih podataka, kliknite na dugme da biste potvrdili narudžbu.
  5. Za nekoliko minuta primit ćete e-poštu s pregledom narudžbe na e-adresu koju ste naveli prilikom prijave.

Nije potrebno registrovati se za kupovinu u online trgovini. Kupovati možete i kao neprijavljeni korisnik, ali ćete morati unijeti neke obavezne podatke za slanje i potvrdu narudžbe.

Uprkos ovoj opciji preporučujemo vam da se registrujete za kupovinu. Time ćete kreirati svoj profil gdje će vam biti dostupna istorija vaših narudžbi, popis željenih proizvoda koje možete kupiti u budućnosti, možete se prijaviti za informacije o aktivnostima u online trgovini itd.

Ako ste potvrdili narudžbu i već ste dobili potvrdu putem e-pošte, narudžba se može otkazati tako da nas kontaktirate na info@rmc.ba ili telefonom na +387 32 446 530, te ćemo zatim izvršiti postupak otkazivanja narudžbe.

Ako ste potvrdili narudžbu i već ste dobili potvrdu putem e-pošte, narudžbu više nije moguće promijeniti. Ako smatrate da je došlo do pogreške, predomislili ste se ili želite zamijeniti, ukloniti ili dodati proizvod u narudžbi, kontaktirajte nas na info@rmc.ba ili putem telefona na +387 32 446 530 i zatim ćemo pokrenuti postupak promjene u narudžbi.

Ako ste već primili poruku potvrde e-poštom, više ne možete promijeniti adresu za dostavu. To možemo mi učiniti za vas ali samo ako nas obavijestite o ovoj promjeni pravovremeno, odnosno isti dan kada ste primili poruku potvrde. U tom slučaju, molimo da nas kontaktirate na info@rmc.ba.

Nakon što potvrdite narudžbu, provjerite svoju e-poštu koju ste naveli prilikom naručivanja proizvoda jer ćete na navedenu adresu primiti poruku potvrde. Ako poruku ne primite, preporučujemo da provjerite pretinac “Neželjena pošta”.

Zbog različitih postavki mreže ili računala tamo se može nalaziti potvrda vaše narudžbe. Ako u tom pretincu ne možete pronaći poruku potvrde, kontaktirajte nas putem e-maila na info@rmc.ba ili telefonom na +387 32 446 530.

Ukoliko ste se registrirali za kupovinu u online trgovini, možete jednostavno pregledati svoje narudžbe na profilu koji ste kreirali.

To znači da je proizvod trenutačno nedostupan. Ako se proizvod ne može isporučiti, proizvod će se povući iz ponude online trgovine. Ako ste zainteresirani za kupnju proizvoda koji nije na zalihi, kontaktirajte nas i provjerit ćemo za vas mogućnosti isporuke ili vam možemo preporučiti sličan proizvod koji bi vam možda mogao odgovarati.

Da, jednostavno možete naručiti proizvode putem preduzeča ili kao preduzeće (pravna osoba). U postupku narudžbe obavezno upišite podatke o preduzeću u polje podataka, te u koraku odabira način plaćanja. U slučaju kupovine u ime preduzeća, dužni ste kao ovlaštena osoba koja može kupovati u ime preduzeće unijeti ispravne podatke i garantovatiza njihovu tačnost.

Ipak preporučujemo, u slučaju da kupujete kao pravno lice, da se obratite ma na naš email info@rmc.ba ili telefon +387 32 446 530 jer Vam naši komercijalisti mogu ponuditi detaljnije informacije i pogodnosti.

Kada naručujete proizvod u online trgovini, možete odabrati jedan od sljedećih načina isporuke:

  • Dostava na adresu koju ste naveli prilikom slanja narudžbe
  • Preuzimanje narudžbe u našem skladištu na adresi Gornjozenička 42

Rok dostave za robu kupljenu preko HTZ.BA shopa je 2-5 radnih dana. Zbog povećane količine narudžbi tokom sezonskih sniženja razdoblje isporuke može se produžiti do 7 radnih dana. Rok počinje kada narudžbu potvrdi Online trgovina ili prvog radnog dana nakon podnošenja naloga.

Nakon što ste izvršili narudžbu, dobit ćete obavijest putem e-pošte. Vaš paket će vas čekati 7 dana od dana slanja obavijesti o prispjeloj narudžbi.

Ako paket, iz nekog razloga, nećete moći preuzeti unutar ovog vremenskog roka, i trebate više vremena, javite nam se na info@rmc.ba.